fbpx

Đaci u ZDK-u završavaju nastavu online

Krizni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona donio je naredbu kojom se odobrava rad vrtića u tom kantonu – kazao je novinarima komandant tog štaba i ministar u Vladi ZDK Arnel Isak.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta te Ministarstvo zdravstva tog kantona, u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, navodi Isak, dobili su zadatak da se osiguraju svi potrebni uslovi “za što bezbjedniji povratak mališana” u predškolske ustanove.

Naredba će se početi primjenjivati tek kada Federalna uprava civilne zaštite poništi Odluku o zabrani kretanja mlađih osoba od 18 godina. Ona, zvanično, još nije poništena tako da smo morali staviti da će naša odluka važiti od dana poništenja te odluke – ističe ministar Isak.

On napominje da je Federalni krizni štab civilne zaštite instanca iznad kriznog štaba kojim on rukovodi te da u tom smislu moraju poštovati odluke viših organa.

Nastava u osnovnim i srednjim školama, ističe Isak, bit će okončana online. Univerzitetu Zenica dozvoljeno da organizira nastupajuće ljetne ispitne rokove na fakultetima.

(FENA, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

Primjer Tuzlanke Azra Lukavačkić ohrabrenje djeci oboljeloj od malignih bolesti

Naredna priča

RTRS: Školski čas za 15. maj od prvog do šestog razreda

Najnovije iz VIJESTI

-->