fbpx

UNICEF kroz fotografije pokazao kako izgleda život djece u karantinu

Profesionalni fotografi širom svijeta udružili su snage u UNICEF-ovom projektu kako bi prikazali život najmlađe populacije tokom pandemije korona virusa. BBC je iz Bosne i Hercegovine objavio fotografije fotografa Harisa Čalkića i Igora Isanovića.

Stotine miliona djece pogođeni su mjerama i zabranama zbog korona virusa što može negativno utjecati na njihovo obrazovanje i mentalno stanje.

Fotografije iz marta i aprila prikazuju ograničeni i snalažljiv način provođenja aktivnosti u domovima, uključujući školovanje, vježbanje i igranje. Svaki fotograf opisao je svoju sliku.

Ustani, sjedi, ispruži se, skoči, pleši, opusti se, trči, zaustavi se, pogledaj, diši – djevojčica Lana uspijeva napraviti sve u jednom danu. Igra se, uči nove stvari, ali također pomaže mami i tati u sprečavanju širenja Covid-19 tako što se zabavlja u svom domu. Budite poput Lane – ostanite kod kuće, učite kod kuće i zabavljajte se kod kuće –  opis je jedne od fotografija iz Bosne i Hercegovine u tekstu BBC-ja o djeci širom svijeta koja svjetsku pandemiju proživljavaju u svojim domovima.

Osim fotografija iz Bosne i Hercegovine, prikazani su životi djece u karanteni iz Indonezije, Danske, Južne Afrike, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Kostarike, Malija i Zimbabvea.

Pogledajte neke od fotografija. 

Fotografija Harisa Čalkića

Fotografija Igora Isanovića na kojoj se nalazi djevojčica Lana

(N1, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

RTRS: Školski čas za 7. maj od prvog do šestog razreda

Naredna priča

Mjere koje će vrtići morati poštovati ako žele početi s radom

Najnovije iz VIJESTI

-->