fbpx

Iako ima samo pet godina: Stroga pravila kojih se britanska princeza mora pridržavati

Britanska princeza Charlotte je prije nekoliko dana proslavila peti rođendan, a tim povodom su britanski mediji pisali o strogim pravilima kojih moraju da se pridržavaju najmlađi članovi kraljevske porodice. 

Naime, o Charlotte i njenom starijem i mlađem bratu brine dadilja Maria Borello koja je, ako je suditi po pisanju, jako stroga kada je o njihovom odgoju riječ. 

Maria je vrlo stroga i ima poseban pristup jer zna da djeca ne smiju plakati niti izvoditi scene dok u javnosti drže majku za ruku ili mašu ljudima – rekla je za “The Sun” Louise Heren, stručnjakinja u području predškolskog odgoja.

Ona je otkrila da je dadilja postavila jasna pravila koja djeca moraju bezpogovorno poštovati. Jedno od njih nalaže da tačno u 19 sati idu na spavanje, a kraljevska djeca svaki dan moraju da jedu neku novu hranu i da isprobavaju nove okuse sa ciljem da usvoje zdrave prehrambene navike. Također, igra je dozvoljena samo izvan kuće, a tačno je utvrđeno i to šta ona podrazumijeva. 

Moraju često voziti bicikl, igrati se sa psima i saditi u vrtu – rekla je Heren. 

Podsjećamo, povodom princezinom petog rođendana su na zvaničnoj stranici palate objavljene njene nove fotografije, a za svoj rođendan je dijelila tjesteninu ugroženim porodicama. 

(Index.hr, Kidsinfo.ba) 

Prethodna priča

RTRS: Školski čas za 5. maj od prvog do šestog razreda

Naredna priča

Domaća zadaća za sve učenike: Informatika – Uređivanje fotografija

Najnovije iz VIJESTI

-->