fbpx

Za veterinarske stručnjake ali i javnost: Dogs Trust otvara platformu za seriju besplatnih stručnih webinara

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH u petak, 17.4.2020. godine, organizuje prva dva besplatna stručna webinara za veterinarske stručnjake ali i javnost.

Obje radionice će biti organizovane putem aplikacije Zoom, prva u 16, a druga u 17 sati. Predstavništvo kroz ovaj kanal u narednom periodu planira seriju sličnih online seminara uz učešće renomiranih lokalnih i međunarodnih predavača.

Seminar u 16 sati na temu “Veterinarske brige o ljubimcima u uslovima pandemije COVID 19” vodit će dr. sc. Slaven Grbić,  doktor veterinarske medicine i doktor nauka koji je inače i direktor FECAVA (Evropske federacije udruženja veterinara male prakse) za BHSAVA (Udruženje veterinara za male životinje u BiH), te predsjednik UEVH (Federacija veterinara Evrope).

Na radionici će biti predstavljeni naučni dokumenti koje su donijele ključne veterinarske organizacije u svijetu i Evropi sa ciljem da važne informacije stignu do svakog veterinara, vlasnika psa, ali i do javnosti. Urgentna potreba za ovakvim dokumentima nastala je zbog pojavljivanja slučajeva napuštanja vlasničkih pasa u velikim gradovima uzrokovanih neopravdanim strahom da ljubimci mogu prenijeti COVID 19.

Drug webinar će biti održan u 17 sati na engleskom jeziku. Predavač, Hayley M. Walters, veterinarska tehničarka specijalizirana u dobrobiti i anesteziji s Univerziteta u Edinburgh-u, i konsultant u Dogs Trust Programu obuke veterinarskog osoblja, govorit će o prepoznavanju bola i njegovom tretmanu kod pasa i mačaka u kliničkim uslovima.

Prijavite se na jedan ili oba besplatna webinara što prije. Broj učesnika je ograničen. 

Link za prijavu možete pronaći ovdje. 

Prethodna priča

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava: Vakcinaciju protiv malih boginja moglo bi propustiti 117 miliona djece

Naredna priča

RTRS: Školski čas za 16. april od prvog do šestog razreda

Najnovije iz VIJESTI

-->