fbpx

Kidsinfo.ba

Širenje korona virusa i zatvaranje školskih i predškolskih ustanova stavilo je pred roditelje novu vrstu izazova koja podrazumijeva smišljanje aktivnosti za djecu tokom perioda izolacije. 

Kako bismo vam olakšali, donosimo nekoliko kreativnih aktivnosti za djecu svih uzrasta u kojima će uživati sama ili uz igru s vama, a za koje vam nije potrebno gotovo ništa što nemate u svom domu.

KUĆA ZA DJECU 

Napravite im zaklon od starog stolnjaka ili čaršafa.  Uzmite platno, izmjerite potrebnu dužinu i širinu u odnosu na mjesto gdje ćete praviti kućicu.  Izrežite vrata, prozore, te nacrtajte krov i druge detalje. Djeca će danima uživati igrajući se u svom skrovištu.

1

SLIKAJTE NA MAJICI 

Sigurno imate hrpu stare odjeće s kojom ne znate štA bi. Uzmite staru majIcu i flomastere ili bijelo ljepilo u sticku. Ispišite ili iscrtajte cijelu majicu. djeci dajte jasno do znanja da to radite isključivo sa starom odjećom. 

NAPRAVITE GRAD 

Uz pomoć makaza, te praznih kutijica od čaja, šibica i rolni wc papira djeca mogu izraditi pravi grad. Kutijice mogu obojiti ili ih oblijepiti s bijelim papirom. Riječ je o aktivnosti koja će ih okupirati duže od jednog dana. 

17

PRAVITE BALONE 

Potrebne su vam dvije kašike deterdženta za pranje suđa, posudica s vodom i kartonska rolna od kuhinjskog papira za pečenje ili alu folije. Izmješajte smjesu, namočite dno rolne, a potom je dignite i pušite.

STAZA ZA AUTIĆE 

Uzmite izolir traku i na podu napravite lavirint. Ako imate više prostora  napravite lavirint za djete da se kroz njega provlači, a ako ne ondaneka dijete vozi autić kroz lavirint i traži put.

8

NAPRAVITE BRODOVE 

Od pakovanja  za jaja, slamčica i papira napravite cijelu flotu malih brodova.  Jednostavno izrežite svaku košaricu za jaje zasebno, a jarbol od slamke učvrstite uz pomoć selotejp ljepila. Napunite lavor ili kadu vodom i avantura može da počne. 

7

 

 

 
Prethodna priča

Brojevi na koje će 11.04. biti dostupne usluge Doma zdravlja Novo Sarajevo

Naredna priča

Online nastava u KS neće biti održana u ponedjeljak

Najnovije iz VIJESTI

-->