fbpx

Život s petorkama: 60 pelena i 40 bočica mlijeka svaki dan

Briana i Jordan Turner iz SAD-a dvije su godine pokušavali dobiti dijete, a nakon toga su odlučili da pokušaju s medicinski potpomognutom oplodnjom. Zahvaljujući njoj su dobili petorke, tačnije dva dječaka i tri djevojčice.

Jordan nije mogao vjerovati, skoro je pao u nesvijest kada je shvatio da ću roditi pet beba – kazala je Briana, a prenio “Daily mail”.

Mladi bračni par otkriva kako je to odgajati petorke. Bez obzira na veliku pomoć bake i dadilje, briga o petero djece i dalje zahtjeva puno truda. Na dan potroše 60 pelena, naprave 40 bočica mlijeka i promijene 20 odjevnih kombinacija.

Svako dijete ima svoj karakter i zaista je uzbudljivo gledati ih kako rastu i razvijaju se – govori Briana te dodaje kako u njihovoj svakonevici nema mjesta improvizaciji.

– Sve mora biti dobro isplanirano, do najsitnijih detalja… Kada izlazimo iz kuće, izlazimo u dva navrata. Prvo s troje djece pa s dvoje jer nam je tako lakše. Ako izlazimo svi skupa, prava smo atrakcija. Protekla godina prošla nam je u magli, kao neki san… Jedva čekamo da djeca malo odrastu – iskreno je priznao.

(index.hr/kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Simptomi u trudnoći koje ne smijete zanemariti

Naredna priča

SEDMIČNI SAVJET LJEKARA / Evelina Čehajić: Novorođenačka žutica

Najnovije iz Pozitivno roditeljstvo

-->