fbpx

Humanitarni projekt “Od srca za nju”: Zajedničkim snagama za ljepši Dan žena

Volonteri udruženja “Ruku na srce” i ove godine organiziraju projekt “Od srca za nju”, a sa ciljem da se obezbijedi što više higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola slabijeg imovinskog stanja.

Cilj je da se na ovaj način damama uljepša Dan žena, a svi zainteresirani donacije mogu dostaviti svakim radnim danom od devet do 22 sata u prostorijama “Homework Hub-a” (Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od deset do 12 sati u Centar Ruku na srce na Dobrinji (Esada Pašalića). Moguće je izvršiti i novčanane uplate na broj žiro računa: 1990490056036171 (Sparkasse Bank, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, svrha uplate: Projekat “Od srca za nju”).

– Motivirani uspjesima naših projekata i svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret za budžet porodice koja se bori s lošim materijanim stanjem, odlučili smo ponovo pokrenuti ovaj projekt. S obzirom na to da uskoro dolazi Međunarodni dan žena, smatrali smo da je idealna prilika da izmamimo osmijeh na lice mnogim djevojkama i ženama – saopćili su iz udruženja. 

Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže, te da zajedno po drugi put uspješno realiziraju ovaj projekt.

(kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Kozmetika i trudnoća: Proizvodi koje trebate izbjegavati

Naredna priča

Ključ je u uspostavljanju rutine: Pomozite bebi da brže zaspi

Najnovije iz VIJESTI

-->