fbpx

Djeca i tehnologija: Korisne aplikacije za vaše školarce

Savremeno doba i razvoj tehnologije učinili su da pripadnici apsolutno svih generacija sve više vremena provode s pametnim uređajima u rukama. No, ta vrsta zabave ne mora nužno bitni štetna, kao što se, kada su djeca u pitanju, najčešće definira. Ključ je u pametnom biranju sadržaja. Trebate znati da postoje aplikacije s kojima će se vaša djeca zabaviti, a koje imaju i edukativnu funkciju.

Predstavljamo vam neke od najzanimljivijih.

Duolingo

Iako je aplikacija primarno namijenjena odraslima, može poslužiti i školarcima. Naime, aplikacija podrazumijeva ponavljanje stranih riječi i rečenica svaki dan, a njeni kreatori ističu da ćete prve rezultate vidjeti već nakon sedam dana redovne upotrebe.

ZOO Alphabet for Kids

Riječ je o aplikaciji koja će vašem djetetu omogućiti da kroz igru nauči slova. Prednost joj je i to što preko nje možete dobiti, te isprintati besplatnu bojanku koja će vašem mališanu omogućiti da uz životinje i slova, nauči i boje.

Professor Astro Cat’s Solar System

Ukoliko je vaše dijete fascinirano svemirom, ovo je prava aplikacija za njega. Riječ je o edukativnoj i izuzetnoj zanimljivoj aplikaciji koja pruža informacije o svakoj planeti u Sunčevom sistemu. Sigurni smo da čak ni odrasli neće ostati imuni na nju.

TutoTod

Riječ je o domaćoj edukativnoj aplikaciji za djecu i roditelje koja donosi ideje za izradu raznih predmeta od materijala koje svi imamo u kući.

Sunčica

Aplikacija koja je proglašena jednom od boljih kada je oblast edukacije djece u pitanju. Namijenjena je mališanima u nižim razredima osnovne škole ili predškolskog uzrasta, a sadrži brojne edukativne komponente poput učenja brojanja i slova.

(planb.hr/kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Jednostavni koraci do savršenog sna vaše bebe

Naredna priča

Kozmetika i trudnoća: Proizvodi koje trebate izbjegavati

Najnovije iz Mediji i tehnologija

-->