fbpx

Aktivnosti za tinejdžere koji ne vole sport

Tinejdžerske godine se nerijetko definiraju kao problematične, posebno kada je riječ o načinu na koji ih roditelji doživljavaju. No, trebate znati da taj period ne mora biti težak, a jedan od načina na koji ga možete olakšati jeste da svom tinejdžeru, uz redovne školske aktivnosti, nađete još neku obavezu kojom će se zabaviti.
Nemojte zaboraviti da izbor nije na vama, nego na vašem djetetu, a vi ste tu samo da predložite. Donosimo vam nekoliko ideja. 
Posao s nepunim radnim vremenom
Riječ je o aktivnosti koja će vašem tinejdžeru pružiti mnogo. Naime, osim novca koji će zaraditi, posao će vašem djetetu pružiti i brojne životne vještine, te pomoći u stvaranju radnih navika.
Kreativni hobi
Podstaknite svoje dijete da istražuje šta ga interesuje, te da na taj način pronađe hobi kojem se može posvetiti. Ukoliko vaš tinejdžer ima problem s pronalaženjem onoga što ga zanima, preporučite mu, naprimjer, šivenje ili izradu nakita.
Alternativni sportovi
Ukoliko vaše dijete nije zainteresovano za tradicionalne, kolektivne sportove, preporučujemo vam da mu predložite biciklizam, jahanje ili skateboard. Riječ je o aktivnostima koje će ga zabaviti, te doprinijeti fizičkom razvoju.
Umjetnost
Ukoliko je vaš tinejdžer nadaren za umjetnost, podstaknite ga da se upiše na neku muzičku ili glumačku sekciju.
Volontiranje
Kada je volontiranje u pitanju, prilike su neograničene, a prednost je to što većina njih ne podrazumijeva drugoročnu obavezu, ali pomaže u stvaranju zdravih navika. 

 

(hr.drafare.com/kidsinfo.ba)

Prethodna priča

Ključ je u uspostavljanju rutine: Pomozite bebi da brže zaspi

Naredna priča

Sedmica ljubavi u Importanne centru!

Najnovije iz Art i craft

-->