fbpx

Majčinstvo i pametni uređaji: Aplikacije koje brigu o bebi čine lakšom

Proširenje porodice, posebno u situacijama kada je riječ o prvom djetetu, donosi veliku sreću, ali i mnoštvo strahova i dilema. No, ne morate brinuti obzirom na činjenicu da vam prve dane s bebom, uz ljude koji su već prošli kroz iskustvo roditeljstva, mogu olakšati i mobilne aplikacije.

Donosimo vam neke od najpopularnijih:

  1. White Noise Baby

Riječ je o aplikaciji koja nudi cijeli spektar zvukova (od onog usisivača, preko fena, pa do zvuka automobila) za koje je naučno dokazano da imaju uspavljujući efekt. No, ukoliko vaše dijete ne pripada skupini  djece koja reagiraju na ovakve zvuke, ne brinite obzirom na činjenicu da aplikacija sadrži i zvuke koji imitiraju zvečku i slična umirujuća pomagala.

  1. FitBit

Većina žena se nakon porođaja bori s viškom kilograma, te je Fitbit aplikacija sjajan izbor ukoliko želite sebe da natjerate da redovno vježbate, dovoljno se krećete, pijete dovoljno tečnosti i umjereno jedete. No, glavna prednost ove aplikacije je u tome što vas povezuje s drugim mamama koje se bore s istim problemom, kako biste jedna drugoj mogle biti motivacija i podrška.

  1. Baby Bundle

Riječ je o aplikaciji koja pomaže u bilježenju bebinih svakodnevnih aktivnosti, poput mijenjanja pelena, hranjena i spavanja. Roditelji koji su je probali kao osnovnu prednost ove aplikacije ističu to što pruža mogućnost vođenja evidencije o aktivnostima većeg broja djece, bilo da imate blizance ili  starije dijete.

  1. Today’s Parent My Family

Riječ je o aplikaciji koja funkcionira tako što unesete bebinu starost, a ona vam izbaci podatke o tome koliko bi vaše dijete trebalo biit veliko i teško, te koje su to radnje koje bi trebalo savladati. Aplikacija nudi i mogućnost čuvanja i uređivanja  fotografija.

  1. Child Medical history

Ova aplikacija vam priža mogućnost da vodite evidenciju o vakcinaciji djeteta, odlasku doktoru, alergijama i sličnim stvarima, što znači da na jednom mjestu možete stvoriti lični zdravstveni karton djeteta.

  1. High Contrast Patterns And Shapes App

Za razliku od prethodnih koje su namijenjene mamama, ova aplikacija je za bebe. Naime, ona na ekranu prikazuje razlčite oblike i boje koji će okupirati bebinu pažnju i podstaći mentalni razvoj.

(mamaibeba.rskidsinfo.ba)

 

Prethodna priča

Bitno je šta majka jede: Namirnice koje izazivaju grčeve kod dojenčadi

Naredna priča

Jednostavni koraci do savršenog sna vaše bebe

Najnovije iz RODITELJI

-->