fbpx

Umjetnička galerija BiH za sve mališane organizuje nove radionice, odaberite neku i prijavite mališane

U okviru izložbe svjetski poznatog dizajnera Miltona Glasera, koji je ’84. godine dizajnirao plakate za XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu, Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine organizuje muzejsko-obrazovnu radionicu za mlađi školski uzrast. Radionica Mali dizajneri namijenjena je djeci od 6 do 9 godina, zato dragi roditelji prijavite vaše mališane i pružite im priliku da nauče više o umjetnosti i timskom radu.

Učesnici radionice će uz stručno vodstvo muzejske edukatorice obići eksponate na izložbi o kojima će se voditi usmjerena diskusija koja ima cilj da razvije kritičko razmišljanje učesnika, vizuelnu i verbalnu pismenost.

U kontekstu izložbe na kojoj su predstavljeni originalni Glaserovi plakati, razgovarat ćete i ovom događaju koji je obilježio historiju naše države.

Za kreativni dio aktivnosti učesnici će kolažirati dizajn individualno zamišljenog plakata.

Radionica će se održati 18. februara (utorak) sa početkom u 17:30 sati i predviđeno je da traje do 19:00 sati. Link za prijavu pogledajte ovdje.

Umjetnička galerija BiH pored ove radionice priređuje i još jednu “Našu priču: porodični muzejski program”, za najmlađe kako bi zadovoljili obrazovno-estetske potrebe najmlađih posjetitelja muzeja umjetnosti. Ovim potezom pokrenuli su jedinstven porodični program koji se bazira na pričanju priče potaknute vizuelnim segmentom umjetničkog djela.

Dijete zajedno sa svojim roditeljem obilazi izložbu, komentarišu djela međusobno i zaustavljaju se pred onim koje im privlači najviše pažnje i evocira zajedničke uspomene na neki događaj iz prošlosti.
Zajedno dijete i roditelj rekreiraju priču iz svoje bliske prošlosti na osnovu onoga što vide u umjetničkom djelu.

Ovakav način rada produbljuje odnos roditelj-dijete u konstruktivnom potencijalno obrazovnom kontekstu muzeja umjetnosti, razvija dječije kognitivne sposobnosti, kritičko razmišljanje te vizuelnu i verbalnu pismenost.

Program moderira muzejska edukatorica Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine Aida Šarac.

Ova radionica će se održati 21. februara 2020. (petak) sa početkom u 17:30 sati i planirano je da traje sat i po.
Za kreativni dio aktivnosti, učesnici će ilustrovati neke od zimskih olimpijskih disciplina. Link za prijavu na ovu radionice pogledajte ovdje.

Treća zabavna radionica nosi naziv ‘‘Veliki dizajneri” i namijenjena je djeci od 10 do 14 godina. 

Učesnici radionice će uz stručno vodstvo muzejske edukatorice obići eksponate na izložbi o kojima će se voditi usmjerena diskusija koja ima isti cilj, da razvije kritičko razmišljanje učesnika, vizuelnu i verbalnu pismenost.

Za kreativni dio aktivnosti učesnici će kolažirati dizajn individualno zamišljenog plakata.

Radionica će se održati 25. februara (utorak) sa početkom u 17:30 sati i predviđeno je da traje do 19:00 sati. Link za prijavu pogledajte ovdje: 

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine nalazi se na adresi Zelenih beretki br. 8. kod Doma oružanih snaga, ulaz preko puta parkinga.

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

5 stvari koje bih voljela da sam znala prije nego sam odabrala ime za bebu

 
Prethodna priča

5 stvari koje bih voljela da sam znala prije nego sam odabrala ime za bebu

Naredna priča

Roditelji oduševljeni: Finska izjednačava porodiljni dopust za očeve i majke

Najnovije iz VIJESTI

-->