fbpx

6 aktivnosti za zbližavanje tate i bebe

Iako je početak svakog suživota težak, složit ćete se, briga o bebici najčešće je mamin posao. Mame se kao bivše trudnice najbolje slažu sa svojom bebom, imaju godinu dana, odnosno šest mjeseci rodiljnog dopusta, pa tate nekako uvijek padaju u drugi plan.

Očevima bi u djetinjstvu njihovih klinaca mjesto trebalo biti od početka, a ne tamo od godine dana kada beba malo ojača. Aktivnosti za zbližavanje tate i bebe treba prakticirati od početka!

Postoji šest (ne) tako magičnih stvari koje i očevi mogu raditi kako bi se i njihov roditeljski staž brojio otpočetka:

I tate se mogu uključiti u hranjenje

Bilo da vaša partnerica doji ili hrani bebu na bočicu, i vi se možete uključiti u taj proces. Ako je u pitanju dojenje, sama vaša prisutnost i podrigivanje bebice mogu ojačati vašu vezu s bebačem. Ako se pak bebač hrani na bočicu, primite ga u naručje i uživajte u zajedničkom povezivanju.

Kupanje kao porodični događaj

Kupanje doista može biti zabava za cijelu obitelj. Okupite se oko kadice i kupajte svojeg klinca zajedničkim naporima i uživajte u tom trenutku. Zbližavanje tate i bebe počinje u trenutku kada ćete uroniti malu štrudlicu u vodu, a oni će se očajnički prihvatiti za vas, te vam pokloniti svoje povjerenje.

Grljenje i maženje kao omiljena razbibriga

Iako beba ima samo mjesec dana, ne znači da njezino društvo nije zabavno. Smjestite se gdje vam je oboma udobno pa se grlite i mazite. Uspavljujte je i pružite joj gomilu svoje ljubavi.

Ujutro za dobar dan

Prije nego što ujutro odjurite na posao, posvetite vrijeme svojoj bebici. Bilo da joj gugučete dok se spremate ili je nunate dok perete zube, i vama će i bebi to vrijeme biti neprocjenjivo. Zbližavanje tate i bebe iako je mama na porodiljnom dopustu ne mora trpiti.

Uvečer za dobar san

Pričajte bebi priču ili prepričajte svoj dan, bilo što! Bitno je da se zajednički spremite za počinak, da beba čuje vaš glas i da vidite kako će utonuti u san kada joj prepričate sve detalje najdosadnijeg sastanka kojemu ste prisustvovali.

Kvalitetno vrijeme

Svako vrijeme donosi svoje, pa tako i bebini najraniji mjeseci. I vi pronađite svoje zajedničke trenutke. Bilo da je to vrijeme provedeno na trbuščiću kada ćete joj raditi smiješne face ili vaša posebna večernja šetnja kvartom. Neka to bude samo vaše vrijeme!

(pitajmamu.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Ovo su razlozi zašto su prosječni učenici često uspješniji u životu

Prethodna priča

Ovo su razlozi zašto su prosječni učenici često uspješniji u životu

Naredna priča

Anoreksija postaje broj jedan problem među mladima – glavni je krivac nešto što svi imamo u životima

Najnovije iz Samo za Tatu

-->