fbpx

Američka majka koja je rodila 10 djece u 10 godina: Obroke planira mjesec dana unaprijed

Američki bračni par Cassanda i Jacob Morrise roditelji su čak desetero djece, a kažu da najstariji rade određene kućne poslove, te smatraju da je sada njihova porodica potpuna. Ipak, iskreni su i tvrde da neki smatraju da su neodgovorni zbog takvog načina života, ali oni su organizovani i znaju kako uštedjeti novac.

Ovaj bračni par iz Utaha su roditelji 10-godišnjeg Stevena, devetogodišnjeg Christophera, jednojajčanih sedmogodišnjih blizanaca Williama i Ryana, dvojajčanih petogodišnjih blizanaca Spencera i Maxa, četverogodišnjeg Thomasa, trogodišnjeg Henryja, jednogodišnje Lily i Petera kojem je tek šest mjeseci.

Iako stranci često komentiraju veličinu njihove porodice, Jacob im ne dopušta neljubazne primjedbe.

-Neki kažu da smo neodgovorni zbog toliko djece, ali takve komentare jednostavno obrišemo iz pamćenja. Na kraju dana, normalni smo roditelji koji imaju sreću imati desetero djece. Da, činjenica da ih imamo desetero možda nas čini malo manje normalnima, ali svakog od njih volimo jednako – ispričao je u razgovoru za The Sun ovaj tata.

Oboje se slažu da je njihova porodica tek sada potpuna, s rođenjem posljednjeg djeteta. Iako im nisu jasni komentari poput onih “imate pune ruke posla” ili “nalikujete na dječji vrtić”, slažu sesaglasni su u tome da im je potrebno jako puno dobre organizacije. Zato je Cassanda domaćica koja se o svemu brine kako bi sve teklo bez problema.

Kako je otkrila, sedmično troše oko 189 funti (oko 460 KM) za hranu, a obroke planira mjesec dana unaprijed.

– Moja djeca nisu izbirljiva i nitko nema nikakve alergije pa nam pripremanje večere nije komplicirano – držimo se jednostavnih stvari i kuhamo puno juha, često radimo pizze, enchilade i salate – otkrila je ova mama te dodala kako često kupuju namirnice na popustima te koriste kupone koji donose uštedu.

Kako bi ih naučila odgovornosti, Cassanda već sada sedmero najstarije djece uči da joj moraju pomagati u kućanskim poslovima. Svatko od njih dobije jedan jednostavan zadatak dnevno, poput pospremanja igračaka ili brisanja prašine.

– Neki od njih završe svoj zadatak za deset minuta, dok drugima treba pola sata jer većinu vremena plaču kako je to teško – našalila se ona.

Kako iza sebe ima cijelo jedno desetljeće iskustva u majčinstvu i vođenju kućanstva za veći broj ljudi, odlučila je pokrenuti vlastiti blog na kojem dijeli trikove i savjete.

Ipak, Jacob priznaje da je nakon što je rođen Christopher, njihovo drugo dijete, vjerovao da nikada više neće poželjeti djecu. 

– Ovo nije za mene – dvoje je i više nego dovoljno – mislio je tada.

No, nakon nekog vremena se predomislio. Kako su oboje članovi Mormonske crkve koja dopušta kontracepciju, ali potiče stvaranje velikih porodica, poželjeli su još djece i tada su im stigli blizanci. Njihova porodica je s godinama postajala sve veća, a priznaju da su i sami ponekad upadali u krizu pitajući se hoće li uspjeti odgojiti toliko djece. 

No, kažu da se nikada nisu pokajali zbog svoje odluke, te vjeruju da će višebrojna obitelj njihovu djecu naučiti toleranciji, kompromisima i dijeljenju

– Razgovarala sam s ljudima koji imaju jedno ili dvoje djece i oni često govore da moraju zabavljati i animirati svoju djecu. Mi imamo toliko djece da se oni zabavljaju i igraju jedno s drugim. Također, imamo sreće jer starija djeca brinu o mlađima – zaključila je Cassanda.

(index.hr, kidsinfo.ba)

 
Prethodna priča

8 načina kako uništavate odnos sa djecom

Naredna priča

Ne znate kako doprijeti do vašeg tinejdžera? Evo nekoliko savjeta!

Najnovije iz VIJESTI

-->