fbpx

Lutkama koje ‘rađaju’ doula želi djeci pokazati kako izgleda porod

Doula Milie Simieli u slobodno vrijeme izrađuje lutke koje zorno prikazuju porod. Razmišljala je i da će te lutke dobro doći djeci koja će uskoro svjedočiti rođenju njihovog brata ili sestre, a željela ih je pripremiti na dolazak novog djeteta.

Milia Simielli je medicinska sestra koja godinama njeguje svoju strast i ljubav prema trudnicama i djeci. Nakon što je postala certificirana doula i edukatorica, kupila je i sada omiljenu šivaću mašinu i njezina strast za pomaganjem ženama i djeci dosegla je potpuno novu razinu. Sada je ponosna vlasnica radnje na Etsyju gdje prodaje svoje ručno rađene kreacije: edukativne lutke i druge predmete koji podučavaju o porodu.

Milia je prvo počela s izrađivanjem cipelica koje je poklanjala trudnicama. 

– Uvijek sam uživala u tome da budem medicinska sestra, međutim, nakon slušanja toliko priča o ženama koje nisu imale pozitivno iskustvo porođaja, čak i one koje su se pripremale na kursu, shvatila sam da moram napraviti dodatni korak i postati doula. Tako sam 2014. godine postala doula i edukatorica – kazala je.

Sljedeće godine ona i suprug preselili su se u Australiju, nakon što mu je ponuđeno novo radno mjesto u području kemijskog inženjerstva. “Potaknuo me da kupim šivaću mašinu i nastavim se baviti ovdje svojim hobijem”, kaže i dodaje da se “napokon u potpunosti mogla posvetiti svoje vrijeme bavljenju onim što voli”. 

Milia je došla na ideju napraviti nekoliko lutki s namjerom da ih koristi za vrijeme trudničkog kursa. Razmišljala je i da će te lutke dobro doći djeci koja će uskoro svjedočiti rođenju njihovog brata ili sestre, a željela ih je pripremiti na dolazak novog djeteta. U prosincu 2015. Milia e napravila prvu lutku na koju je bila ponosna i na njezino ugodno iznenađenje, lutke su postale hit.

– Podijelila sam lutku na Facebooku i u narednih par sati počele su stizati narudžbe – prisjetila se Simielli.

– Bila sam oduševljena jer je to značilo da idem u pravom smjeru. Povratne informacije koje dobivam od porodica također su nevjerovatne. Kažu da ih njihova djeca vole. S vremena na vrijeme dobivam nekoliko fotografija djece koja se igraju s mojim kreacijama i porodicama se vraćaju kako bi naručile još jednu lutku koje će dati kao poklon za njihove babice ili doule – rekla je.

Njezine lutke čine raspon od onih koje ilustriraju porod do onih koje pomažu djeci da bolje razumiju dojenje. Simielli je rekla da je počela jednostavnim stvaranjem lutki koje ilustriraju kakav je vaginalni porod. No kako je njezinim lutkama pčela rasti popularnost, počela je dobivati ​​zahtjeve za one koji će prikazali carski rez, što je dovelo do mogućnosti VBAC-a (vaginalni porod nakon carskog reza)

Simielli se nada da će njezine lutke potaknuti više pozitivnih razgovora o rađanju djece i općenito da će nas sve manje plašiti poroda.

– Dolazak bebe na svijet može biti “lijep, nježan i strastven trenutak u životu”. To je istinska transformacija i trenutak duboke ljubavi koju treba podijeliti. I to je ono što želim – da se ljudi stvarno educiraju kako bi mogli imati najpozitivnija iskustva u dolasku nove duše na ovaj svijet – ističe.

(miss7mama.24sata.hr/Kidsinfo.ba) Foto: Facebook Milia Simielli Handmade

Pročitajte još: 

Mame otkrile koliki broj djece uzrokuje najviše stresa za ženu

 

 

 

Prethodna priča

Mame otkrile koliki broj djece uzrokuje najviše stresa za ženu

Naredna priča

10 navika i stvari koje radite svaki dan, ali ne bi trebali jer štete zdravlju i ljepoti

Najnovije iz VIJESTI

-->