fbpx

5 stvari koje su potrebne svakom roditelju, ali ih još niko nije izmislio

Roditeljima je potrebna pomoć oko puno stvari kada su u pitanju djeca. Za potrebe tržišta, portal Pure Wow je proveo anketu kako bi saznao što tačno treba roditeljima, ali još nije izmišljeno.

1. Univerzalna veličina obuće za djecu

Kako jedno dijete može nositi obuću u tri različite veličine? Tom ludilu mora se stati na kraj. Sve modne marke koje proizvode obuću trebale bi obratiti pažnju i proizvoditi obuću sa standardnim veličinama.

Prije online kupnje potrebno je izmjeriti djetetovo stopalo, a ta veličina mora odgovarati svakom paru obuće koju određena modna marka prodaje na stranici. Tako se zna dogoditi da tenisica broj 13 odgovara, a da je čizma broj 13 zapravo dva broja manja jer je kalup manji, a o sandalama da i ne govorimo. Kompanije će uštedjeti jer će imati manje povrata robe, a to će ujedno smanjiti ugrožavanje životne sredine.

2. Sprej za odstranjivanje ljigavca

Ako se vaše dijete često igra s ljigavcima ili ih izrađuje, onda ste upoznati s noćnom morom kada se jedna od tih stvarčica zalijepi za kauč, tepih ili kosu. Tvorci ljigavca tvrde da se ti ostaci ljepljive igračke mogu skinuti mješavinom vode i octa, ali kada bi roditelji mogli kupiti u trgovinama odgovarajući sprej, to bi im uštedjelo vrijeme i živce.

3. Usisivač za Lego kocke

Svi mi imamo pomiješane osjećaje kada su u pitanju Lego kocke. Obožavamo kreativnost koju one potiču, kao i sate igre u tišini koje osiguravaju. Postoji i ona loša strana ovih kockica, a to je užasavajući bol kada na putu do kupaonice stanete na nju u pola noći.

Ako bilo ko u vašoj kući postavljati Lego kockice po podu kako bi ih sve vidio i birao bez problema, vaš se spas nalazi u industrijskom usisivaču, sa širokim otvorom koji je dizajniran za isključivo usisavanje Lego kockica. Ovaj usisivač bi usisao kocke u ekološku vreću koju možete koristiti više puta. Ovo još ne postoji, na žalost naših stopala.

4. Konsijerž za ljubimca

Bez obzira na to koliko ste organizirani, uvijek se dogodi da neke zadatke ne stignete napraviti, najčešće one vezane za vašeg ljubimca. Iako vam se dijete zaklinjalo da će čuvati ljubimca ako mu dopustite da ga ima, to je naravno na kraju palo na vas. Zato je potrebna agencija koja će nuditi profesionalne konsijerže za ljubimce. Oni će ih očistiti, okupati i srediti u trenucima kada vi jednostavno to ne možete napraviti.

5. Usisivač za kolica i autosjedalice

Znamo da je usisivač već izmišljen, ali zamislite mali, punjivi prijenosni usisivač koji prska tekućinu po površini kolica, a onda posebnim dodatkom usisa sve bakterije. Kako bi to bilo korisno kad sljedeći put vaše dijete prospe punu vrećicu čipsa ili kašicu po svojoj autosjedalici ili kolicima.

(index.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Tata i kćer pozirali u baletnim suknjicama i tako postali zvijezde društvenih mreža

 
Prethodna priča

Tata i kćer pozirali u baletnim suknjicama i tako postali zvijezde društvenih mreža

Naredna priča

Uspjeh osnovaca iz Ugljevika: Projekat “Pametna kuća” predstavili u Londonu

Najnovije iz RODITELJI

-->