fbpx

Kobe Bryant inspirisao tate: Imao bih još pet kćeri da mogu. Ja sam tata djevojčica

Legendarni košarkaš bio je i tata četiri kćeri i uvijek je rado naglašavao da je ponosan tata djevojčica, a sada je inspirirao tate djevojčica da na društvenim mrežama dijele fotografije s oznakom #girldad.

Dok svijet tuguje za tragično preminulim legendarnim košarkašem i ocem četvero djece Kobeom Bryantom kao i njegovom 13-godišnjom kćeri Giannom, mnogi od onih koji su ga poznavali znaju da nije bio samo talentirani sportaš već i ponosni tata djevojčica.

Sportska voditeljica i komentatorica Ellen Duncan prisjetila se na svom profilu na Instagramu što joj je rekao kad su se upoznali 2018. kad je bila u osmom mjesecu trudnoće. “Kako si? Kad ti je termin? Hoće li biti curica ili dečko?“, pitao ju je, a kad mu je rekla da očekuje curicu, dlanom joj je dao pet’ i rekao: “Cure su najbolje“.

Nakon ove vijesti tate djevojčica počeli su na društvenim mrežama dijeliti svoje fotografije s kćerima s oznakom #girldad kako bi odali počast Kobeu, ali i pokazali svoj ponos što su tate djevojčica.

Elle je s Kobeom pričala o odgoju djevojčica, tražila ga je roditeljske savjete, ali i pitala hoće li on i supruga Vanessa imati još djece. “Rekao je da bi njegova žena Vanessa doista htjela dječaka, ali da se zabrinula (naravno u šali) da će opet biti curica. I ja sam pomislila: Četiri curice, šališ se? A on je bez oklijevanja rekao: Imao bih još pet kćeri, da mogu. Ja sam tata djevojčica.

Lee Duncan napisala je da tada nije znala da će Kobe uskoro dobiti četvrto dijete i ponovno djevojčicu, ali zna da je tada bila impresionirana koliko je volio svoje djevojčice.

– Drago mi je da sam ga upoznala i tako mi je žao što njegova četvrta kći neće poznavati svog tatu -. Duncan je spomenula i da je Bryant tada pričao o svojoj kćeri Gianni za koju je rekao da je bolja košarkašica nego što je on bio u toj dobi. Nažalost, tragična nesreća helikopterom prekinula je čak devetero života, a Duncan je rekla: “Kad pomislim na ovu tragediju, jedina mala utjeha za mene bila je što znam da je umro radeći ono što je najviše volio: biti tata. Biti tata djevojčica“.

Kćeri doista bude nešto posebno kod muškaraca, isto kao što je neupitna veza između majki i sinova. To znaju mnogi poznati očevi koji imaju kćeri (neki od njih imaju i sinove) među kojima su i naš slavni komičar Željko Pervan, nogometaš Mihael Mikić i pjevač Jole Čagalj te svjetski poznati tate Ryan Reynolds, Bruce Willis, Matt Damon, Barack Obama, Silvester Stallone, Jude Law,  Dwayne Johnson ‘The Rock’, Rade Šerbedžija..

Odgoj djevojčica budi tatinu žensku stranu

– Nauka je dokazala da roditeljstvo može ‘reprogramirati’ mozak zbog jake privrženosti i emocionalne povezanosti s djetetom – objasnila je psihoterapeutkinja Bethany Marshall.

“Kad se muškarac poveže s kćeri, odnos privrženosti se i pojača o jer mora izaći iz svoje sigurne zone i zakoračiti u ženski svijet.” Tate koji imaju kćer, više su u doticaju sa svojom ženskom stranom i, uskoro nakon rođenja djeteta, ne smatraju više da je ‘ženi mjesto u kuhinji i da je nogomet muški sport’.

Kako rastu njihove kćeri, i oni odrastaju u bolje i otvorenije ljude, rješavajući se svojih predrasuda. Kako raste, kći sve više utječe na svog oca. “Otac je izložen svemu – dilemama oko dečki, njenim borbama i njenom pogledu na život. Ovo iskustvo mu pomaže da razvije empatiju prema ženama”, objašnjava psihoterapeutkinja. Za neke očeve, ovo je problem s kojim se suočavaju jer životni put i ponašanje koje su smatrali normalnim, više nije prihvatljivo kad počnu gledati svijet kroz oči svojih kćeri. Žele ih naučiti kakvi su muškarci i kakvo ponašanje je u redu, a kakvo nije. Nisu više samo muškarci već i uzori svojim kćerima.

(miss7mama.24sata.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Pogodi ko sam? Curica ili dečko?

 
Prethodna priča

Pogodi ko sam? Curica ili dečko?

Naredna priča

Razvojne teškoće prijevremeno rođene djece

Najnovije iz RODITELJI

-->