fbpx

Svaki sedmi roditelj žali zbog imena djeteta

Prema novom istraživanju svaki sedmi roditelji žali zbog imena koje je dao djetetu. Istraživanje je pokazalo kako svaki sedmi roditelji žale zbog imena koje su dali svojoj bebi, dok ih je čak 28% svojoj djeci reklo istinu – da im se ne sviđa njihovo ime.

Također, jedan od pet roditelja žali zbog odabira imena jer je postalo “prečesto” dok jedan od deset roditelja ne voli ime svog djeteta jer ga dijeli s nekim od djece celebrityija. Jednako toliko roditelja nije zadovoljno imenom svojeg odraslog djeteta jer se tako zove i određena poznata osoba.

Nomen est omen

Istraživanje provedeno sna 2 000 roditelja pokazalo je da svaki treći roditelj žali što je svojoj bebi dao jedinstveno i moderno ime. Razlog za to je jer su nažalost i drugi roditelji bili na tom tragu.

Roditelji, njih 20%, žali što su djetetu dali ime poput Kai, Liam ili Harper koje je tada bilo ime u trendu. Ti roditelji sada svoje dijete zovu drukčije od onoga opisanog u rodnom listu.
Nadalje, 14% roditelja koji su djetetu dali trendy ime ozbiljno razmišlja o promjeni imena!

Ime u trendu

Roditelji nisu toliko “poludjeli” za trendovskim imenima djece poznatih i slavnih iz prostog razloga – izgovor i pisanje. No, imena koja su u izgovoru i pisanju jednaka hrvatskom već su zaživjela u kvartovskim parkićima. Tako sve češće možemo čuti ime Liam i Max (Maks), a za djevojčice Aurora i Bella.

(pitajmamu.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Bebe rođene sa velikim glavama imaju niz prednosti

 
Prethodna priča

Bebe rođene sa velikim glavama imaju niz prednosti

Naredna priča

Savjeti: Kako na najbolji način da razgovarate sa djetetom o seksu

Najnovije iz RODITELJI

-->