fbpx

Roditelji, prijavite mališane u ljetni semestar škole umjetnosti i inžinjeringa ”Da Vincijev atelje”

Da Vincijev atelje je dječija škola umjetnosti i inžinjeringa koju za sve mališane priređuje Astronomsko društvo Orion. Ovo je škola u kojoj sve maštovite mališanke i mališani razvijaju svoju inventivnost i kreativnost, a upisi u ljetni semestar  dječije škole koji traje od februara do maja su u toku zato roditelji, naredne rečenice upućene su vama i vašoj djeci.

U digitaliziranoj današnjici djeca odrastaju uz mnogobrojne tehnološke uređaje, koji nerijetko usporavaju/otežavaju razvoj finih motoričkih vještina, odnosno umjetničkog talenta i inventivnog potencijala. Da Vincijev atelje putem raznovrsnih kreativnih aktivnosti i projekata stimulira razvoj finih motoričkih vještina, te osnažuje dječije umjetničke i izumiteljske potencijale, kao i spacijalnu i interpersonalnu inteligenciju.

Kako bi kreativnost djece došla do izražaja od ključnog je značaja slobodna i opuštena atmosfera, što kroz druženje, igru i razgovor ova škola to omogućava. U svom formalnom obrazovanju djeca su više usmjerena na aktivnost lijeve hemisfere mozga, koja je zadužena za logiku, riječi i brojeve. Upoznavanjem različitih likovnih umjetnosti(crtanje/slikanje/modelovanje), korištenjem različitih tehnika crtanja, slikanja i modelovanja (akril, glina, kreda, pastele, plastelin, tempera, ugljen, uljane boje itd.), učenjem o historiji umjetnosti, te bavljenjem likovnim aktivnostima Da vinčijev atelje doprinosi razvoju desne hemisfere mozga koja je zaduženu za kreativnost, čime se uspostvalja ravnoteža između obje hemisfere.

Djeca će kroz grupni i individualni rad:

  • Upoznati različite vrste likovne umjetnosti (crtanje/slikarstvo/modeliranje);
  • Okušati se u različitim tehnikama crtanja, slikarstva i modeliranja (akril, glina, kreda, pastele, plastelin, tempera, ugljen, uljane boje i sl.);
  • Učit će o pravilnom mjerenju, anatomiji i proporcijama ljudskog tijela;
  • Proći teoretsku i praktičnu obuku iz pružanja prve pomoći
  • Upoznati različita umjetnička razdoblja;
  • Upoznati najslavnija umjetnička djela i najslavnije umjetnike;
  • Izraditi svoje prve krede i tempere;
  • Izraditi svoje prve sklupture i grafike, i dr.

U okviru Da Vincijevog ateljea planirana je i nekolicina tematskih radionica  na kojima će djeca izraditi svoje prve praznične dekoracije, kaleidoskope i makete, odnosno naučiti više o važnosti recikliranja i raditi sa recikliranim materijalima.

Generalne i tematske kreativne aktivnosti, te smijeh, druženje i dobra zabava u Da Vincijevom ateljeu obojiti će svijet vaših mališanki i mališana šarenim bojama, te probuditi njihove „unutrašnje“ genijalce i genijalke.

Škola je namijenjena djeci od 5 do 12 godina, a sva djeca raspodijeljena su u grupe po devet mališana.

Cijene škole za mjesec dana su  55 KM i važno je da znate da je za djecu iz iste porodice, te djecu koja pohađaju više od jedne škole omogućen popust od 10%. Materijali sa kojima se radiuračunati su u cijenu mjesečne školarine. Na kraju školske godine svi redovni polaznici/e će biti nagrađeni odgovarajućim diplomama. Upis se vrši ponovo nakon svakog mjeseca škole.

U svoj raspored upišite da se nastava održava svakog četvrtka od 19:00 do 20:30 sati,  a prvi mjesec počinje 6. februara.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Orion: adorion.learning@gmail.com (+387) 61 61 77 66 (Adela Subašić-Kopić).

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Zemaljski muzej BiH 1. februara proslavlja 132. rođendan

 

 

Prethodna priča

Zemaljski muzej BiH 1. februara proslavlja 132. rođendan

Naredna priča

Da li je sigurno voziti dijete u shopping kolicima?

Najnovije iz VIJESTI

-->