fbpx

Porodična astrologija: Kakvi su roditelji Vodenjaci?

U svakom astrološkom znaku ima pozitivnih i negativnih crta. Dragi Vodenjaci, provjerite prepoznajete li se u opisu i korigujte ono što vjerujete da treba kako bi vaše dijete uz vas odrastalo što sretnije i zdravije. Promjene nisu uvijek lake, ali donose mnogo dobrog.

Vodenjaci (21. januara – 18. februar) su roditelji vrlo slobodnih stajališta i roditeljsku ljubav izražavaju tako što dopuštaju da se dijete razvija u skladu sa svojom prirodom. Ne nameću svoj način razmišljanja i djelovanja te nisu preambiciozni kad su u pitanju dječje aktivnosti. Žele da njihovo dijete odrasta sretno i bez stresa. Kada su s djetetom, kvalitetno mu se posvećuju. Puni su originalnih ideja, znaju animirati dijete te kroz igru potiču njegovo shvatanje i razumijevanje svijeta oko sebe.

Nastupaju prijateljski prema djetetu i uvijek naglašavaju slobodu izbora u životu. Oni će dijete savjetovati, ali nikada neće nametati svoj stav. Trudit će se usaditi mu pozitivne osobine kao što su humanost, briga za okoliš, životinje i općenito ga naučiti da cijeni svaku životnu situaciju i u njoj sagleda ono pozitivno. Naučit će ga da ne pravi razlike među ljudima te će odlično balansirati u objašnjavanju granica između svijeta materijalnog i duhovnog. Djecu zadivljuju svojom kreativnošću i imaju moderan pristup odgoju. No često prerano djeci dopuštaju aktivnosti na računaru i ostalim sličnim tehnologijama, zbog čega riskiraju da dijete razvije ovisnost.

(Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Šareni svijet: Grad Kopenhagen ukinuo zabranu veganske prehrane u vrtićima

 
 
Prethodna priča

Šareni svijet: Grad Kopenhagen ukinuo zabranu veganske prehrane u vrtićima

Naredna priča

Liječenje neplodnosti: Važno znati postaviti prava pitanja

Najnovije iz RODITELJI

-->