fbpx

Treba li roditelje koji kasne po dijete u školu kažnjavati?

Nova epizoda TV showa The Loose Women koji se emitira u Velikoj Britaniji podijelila je javnost. Naime, pokrenula je debatu oko pitanja treba li roditelje koji kasne po djecu u školu kažnjavati, a nakon završetka showa rasprava se nastavila na društvenim mrežama.

Voditeljica Christian Bleakley to je pitanje postavila gošćama Stacey Solomon, Carol McGiffin i Brendi Edwards. 

– Kunem se, mama me nikad nije pokupila u školi. Išli smo u školu, ona je radila, a mi onda nismo ni jeli. Mislim da danas roditelji idu po djecu automobilima čak i ako je škola u blizini doma – prisjetila se Carol. 

Stacey se nije složila i rekla da se to može promatrati iz više uglova.

– Da, mnogi idu po djecu u školu, ali da nije tako, vijesti bi bile puno drugačije. Stalno slušamo o otmicama, tučnjavama i svađama pa je logično da su roditelji u strahu. Nikad sebi ne bih oprostila da pustim dijete samo u školu i nešto se dogodio – ističe 30-godišnja majka troje djece koja priznaje da po djecu ponekad dođe 20 minuta ranije, ali nekad jednako toliko i zakasni.

Upravo to je navelo Brendu Edwards da se uključi u raspravu.

Učitelji imaju svoje živote, a ključno je kazniti roditelje koji kasne da se to ne bi ponavljalo – smatra. 

Ljudi na društvenim mrežama su podijeljeni. Jedni kažu da je užasno pustiti dijete da čeka i stalno kasniti, a drugi inzistiraju da ih se zbog toga ne bi trebalo kažnjavati. 

Zašto bi učitelji bili besplatne dadilje? Ionako rade dovoljno – jedan je komentar.

– Ako se roditeljima ponekad dogodi da zakasne, to je u redu. Ali ako se to ponavlja iz dana u dan, treba obavijestiti socijalnu službu – smatra drugi korisnik.

– Smatram da je odlična metoda novčano kazniti roditelje koji kasne po svoju djecu. Ta se sredstva mogu iskoristiti za nove sadržaje kojima će se obogatiti okolina u kojoj djeca provode veći dio dana – zaključuje treći.

(index.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još:

Dva brata, dva najbolja drugara: Slatka priča o dječacima sa Daunovim sindromom

 
Prethodna priča

Učiteljica otkrila da matematika više nije najteži predmet za osnovce

Naredna priča

Nova istraživanja: Djeca koja kasno progovore češće imaju napade bijesa

Najnovije iz RODITELJI

-->