fbpx

Vikendima upola jeftinije katre za Trebevićku žičaru zbog zagađenja zraka

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. će već od ovog i svakog sljedećeg vikenda, sve do 1. marta ove godine svim bh. rezidentima, omogućiti upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru. 

Ovo je hitna mjera koja je usvojena kao vrsta podrške građanima glavnog grada BiH zbog visokih mjerenja zagađenja zraka u zimskim danima, naveo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Od 11. januara 2020. godine, pa sve do kraja februara ove godine, svi državljani BiH će u danima vikenda, subotom i nedjeljom, moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo tri KM, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

Odluka je donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uvjeta i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića.

Gradonačelnik Skaka ističe da je ovoj jedan od načina da se građanima Sarajeva olakšaju dani kada je visoko zagađenje.

Svakodnevno dobijamo informacije o visokoj zagađenosti zraka. Želimo olakšati građanima da izađu na čist zrak, da uživaju u vazdušnoj banji na Trebeviću. Prošle godine smo ovu akciju poklonili samo dijelu stanovništva, ali ove godine ćemo to omogućiti svim bh. građanima sa namjerom da ih podstaknemo da na lijep način iskoriste vikende i da dođu na Trebević – rekao je gradonačelnik Skaka.

Popust se, kako ističu iz JP Sarajevo d.o.o, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

(Kidsinfo.ba, FOTO: Grad Sarajevo)

Prethodna priča

Druženje sa maskotama danas u Sunnylandu

Naredna priča

Tinejdžeri i zaljubljenost su nešto posebno

Najnovije iz VIJESTI

-->