fbpx

Kako se stvara veza mame i bebe?

Trudnoća je magično vrijeme od devet mjeseci u kojem se stvara veza mame i bebe povezati za budući zajednički život.

Povezivanje s bebom u trbuhu kod većine mama će ići spontano, ali će u startu postojati veza mame i bebe. No, postoje neki koraci koje možete učiniti kako bi veza mame i bebe bila čvršća.

Povezivanje s bebom u trbuhu kod trudnica će najčešće krenuti kada osjete prve bebine pokrete.

Osvijestite bebine pokrete

Bebe imaju aktivna i vrlo mirne periode, a svijest o tome kad je koje razdoblje  znači da otkrivate kakva je vaša beba te na taj način ojačavate vašu povezanost.

Kada se beba miče pričajte joj i pjevajte, te dodirujte te slatke izbočine na vašem trbuščiću. Pred kraj trudnoće moći ćete točno znati što vam beba gura – glavu, ručice ili stopala. Zamislite svoju bebu i mazite trbuščić, pa ćete primjetiti da i beba osjeća vašu ljubav.

Pjevajte i pričajte svojem trbuhu

Opustite se i komunicirajte sa svojim trbuhom. Pjevanje i razgovor znači da će beba prepoznati vaš glas odmah nakon rođenja. Od 23. sedmice vanjsko uho bebe je u potpunosti razvijeno, pa će uz majčin glas čuti i one glasnije zvukove. Također, znanstveno je dokazano da beba raspoznaje majčin glas po rođenju, stoga iskoristite tu priliku za povezivanje i učvrščivanje veze s vašom bebom.

Izbjegavajte praznovjerje

Nemojte se bojati planirati budućnost. Planiranje vam pomaže da se osjećate puno pozitivnije u vezi sa svojom bebom i prije njezina rođenja.

Praznovjerje je česta pojava kod trudnica i skroz opravdana. Naime, sve mame žele roditi živo i zdravo dijete, pa će se okrenuti praznovjerju kao još jednoj metodi “osiguranja”.

No, planiranje poput većih kupovina pelena ili opremanja dječje sobice može vam uštedjeti puno vremena, novaca i živaca u trenutku kada ćete svega imati najmanje.

I na kraju, uživajte u svakom trenutku svoje trudnoće jer vaša će beba to definitivno osjetiti

Sretne trudnice rađaju sretnu djecu i ne to ne zato što su genetski programirana na sreću i zadovoljstvo. Već zato što pozitivnim razmišljanjem i opuštenošću lakše pristupaju svakodnevnim izazovima odgoja i brige o djeci.

(pitajmamu.hr/Kidsinfo.ba)

Pročitajte još: 

Savršeno: Učiteljica predaje anatomiju u odijelu koje dočarava svaki dio ljudskog tijela

 
Prethodna priča

7 stvari koje će djeca pamtiti o roditeljima kad odrastu

Naredna priča

Jedan od milion slučajeva: Žena rodila identične trojke

Najnovije iz Ostalo

-->